dien thoai gia re , dau gia bizgia.net , the gioi smartphone , download game mobile downloadgamemobile.info , smartphone , tang truong tangtruong.net , khoa hoc cong nghe thong cong thongcong24h.vn , mua ban sim , Smartphone gia re , cong nghe congnghetuonglai.org , cong nghe congnghe360.org , giai tri guongmat.org , su kien sukientrongngay.net , thoi trang hi tech , thong tin thongtin360.net , may tinh bang gia re , perfect body , dien thoai xach tay , gia vang hom nay , kiem dinh kiemdinh3.com , kinh te viet nam , xay dung viet nam , thoi trang , thoi trang , phu nu viet nam , tin tuc moi online , dich vu bao ve viet nam , bao ve viet nam , cong ty bao ve viet nam , tin tuc moi online , giai tri 24h , tin tuc 24h

Het Ontwerp van Polariteiten

E-mailadres
Letter GrootteLarger FontSmaller Font
1 november 2007
videotekst, videohierte bekijken

H

allo! Dit is het Ontwerp van Polariteit, dat spreekt over polariteit.
Nu iedereen die deelneemt aan het proces van Desteni, zich gewaar wordt, ziet men dat polariteit de definitie is van twee manifestaties van gepolariseerde expressies. Voorbeelden zijn liefde/haat, oorlog/vrede, conflict/kalmte, religie/atheïsme.
Er zijn culturen die hierin geloven en culturen die daarin geloven.
Polariteiten zijn gecreëerd en gemanifesteerd in dit bestaan van dit mindbewustzijnsysteem met het doel om strijd te veroorzaken.
Je hebt dus twee tegengestelden. En de mensen springen in hun hoofd voortdurend van de ene pool naar de tegenovergestelde pool. Ze gaan van de ene kant naar de andere kant, heen en weer, alsof ze met zichzelf in hun hoofd een tenniscompetitie spelen - èn met de rest van hun wereld.
Je hebt dus de twee tegenpolen van het mindbewustzijnsysteem en de tegenpolen, die in deze wereld worden gemanifesteerd.

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar religie en atheïsme.
"God bestaat!" - "God bestaat niet!" - "God bestaat!" - "God bestaat niet!"
Er ontstaat een strijd. Een onafgebroken strijd. En dat schijnt mensen geweldig te amuseren.
Mensen, deze hele wereld, deze hele gesystematiseerde realiteit van het mindbewustzijnbestaan, is ingericht voor jullie amusement om je ergens mee bezig te houden, om je aandacht af te leiden, zodat je niet hier bent in iedere ademhaling als wie je bent.

 

M

ensen, jullie zitten in je hoofd, jullie leven in polariteiten. Polariteiten veroorzaken conflicten en conflicten veroorzaken gedachten, emoties en gevoelens, die eruit voortkomen.
Hoe werkt de mind? De mind werkt met polariteiten.
Dat is de reden, waarom wetenschappers je rechter en je linker hersenhelften door elkaar gooien, enzovoort. Polariteiten - positief en negatief. Goed - slecht; juist - verkeerd. Dat bestaat overal in deze wereld in mensen en iedereen accepteert dat en ondersteunt dat. Het wordt in deze wereld als een reële ervaring aanvaard.

Je ziet dus, dat polariteit in deze wereld bestaat.
Waar komt die vandaan? Van je mind, het denken.
De mind is opgebouwd uit drie lagen: goed en slecht; juist en verkeerd en positief en negatief.
Uit deze drie funderingen bestaat de mind, die zijn ingebouwd om strijd in je hoofd uit te lokken, want door die strijd wordt een lichtbol gemanifesteerd in het centrum van je wezen. En die lichtbol activeert het mindbewustzijnsysteem in je hele fysieke lichaam, zodat je gedachten, emoties en gevoelens krijgt en puhh je bent weg!
Dan ben je de mind. Dan ben je het systeem.

strijd

Neem bijvoorbeeld iemand, die is opgevoed als atheïst en niet in God gelooft. Een Christen is opgevoed om te geloven dat er wel een God bestaat. Nu staan die twee figuren tegenover elkaar. De atheïst en de Christen. In het hoofd van de atheïst bestaat de overtuiging dat er geen God bestaat. Volgens het geloof van de Christen bestaat er wel een God. In feite zitten beiden in dezelfde positie.
Ofschoon de atheïst niet gelooft in een God en de Christen wel gelooft in God, leven geen van beiden wat dan ook.
Dus de atheïst zegt, er is geen God; wat doe je eraan? Als je zegt, dat er geen God is, neem je verantwoording voor jezelf. De Christen zegt, er is wel een God, dus toon me aan of openbaar aan mij dat in deze wereld, zoals die nu bestaat, een God aanwezig is. En die staat daar zonder iets te doen, terwijl die hele wereld maar doordendert, zonder verantwoording voor zichzelf te nemen en de atheïst ook niet.

 

M

ensen, jullie verstoppen je achter je geloof en overtuigingen. Alles in deze wereld bestaat uit een polariteit van twee tegengestelden. Waarom? Om wrijving te veroorzaken tussen mensen. Om ze bevooroordeeld en bezig te houden.
Kijk naar die wereld, mensen. Er is overal strijd.
En die strijd komt voort uit de mind, want families voeden hun kinderen op met ideeën over goed/slecht; juist/verkeerd en positief en negatief. Kijk maar om je heen. En als deze kinderen hun eigen kinderen opvoeden doen ze precies hetzelfde, goed/slecht; juist/verkeerd en positief/negatief.
Iedereen in deze wereld heeft zijn eigen mening en zijn eigen overtuiging. Zo groeien die kinderen op met een goed/slecht; juist/verkeerd oor aangenaaid. Ze worden voortdurend heen en weer geslingerd als marionetten tussen de beide tegenpolen van de dualiteit in hun hoofd en gaan deze in werkelijkheid ook in deze wereld ervaren.

Mensen, er bestaat onderscheid, maar er zijn geen dingen als goed en slecht, juist en verkeerd, positief en negatief. Die bestaan niet.
Als die dualiteiten in je zitten, ben je een mindsysteem en je kunt jezelf niet in deze wereld ervaren, omdat je tussen twee tegenpolen heen en weer wordt geslingerd, die je inderdaad gaat ervaren en die veel strijd gaan opleveren in jezelf en met anderen in je omgeving.
Mensen, houd op jezelf te conditioneren, te vormen en te modelleren volgens wat in deze wereld als goed en slecht, als juist en verkeerd en als positief en negatief wordt aangezien, want je neemt jezelf in het ootje.

Dank je wel.

 

omhoog
Share/Save/Bookmark
 
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.