dien thoai gia re , dau gia bizgia.net , the gioi smartphone , download game mobile downloadgamemobile.info , smartphone , tang truong tangtruong.net , khoa hoc cong nghe thong cong thongcong24h.vn , mua ban sim , Smartphone gia re , cong nghe congnghetuonglai.org , cong nghe congnghe360.org , giai tri guongmat.org , su kien sukientrongngay.net , thoi trang hi tech , thong tin thongtin360.net , may tinh bang gia re , perfect body , dien thoai xach tay , gia vang hom nay , kiem dinh kiemdinh3.com , kinh te viet nam , xay dung viet nam , thoi trang , thoi trang , phu nu viet nam , tin tuc moi online , dich vu bao ve viet nam , bao ve viet nam , cong ty bao ve viet nam , tin tuc moi online , giai tri 24h , tin tuc 24h

69. Geld als Slavernij

E-mailadres Afdrukken
Letter GrootteLarger FontSmaller Font

3 september 2007
tekst van video - video kun je hier te bekijkenI

geldk zal spreken over: geld beoordelen als slavernij. Het geldsysteem in de wereld is een ongelooflijke rotzooi. En dat is wat mensen in de wereld ook zeggen. Veel mensen zeggen: oh, zie wat het geldsysteem doet. O mijn god, zie wat de regering doet met het geld. Of: oh nee, zie wat de bedrijven doen met het geld. Het is belangwekkend, want dit is het enige wat de mensheid nu aan het zeggen is: "Het is het banksysteem en het is de Federal Reserve bank en het zijn de regeringen en de manier waarop het geldsysteem in elkaar zit. Het komt door de manier waarop mensen in het verleden het geldsysteem ontwikkeld hebben dat het geworden is tot wat het vandaag is."

Wat interessant is, is dat de laatste plek waar mensen zullen zoeken naar de oorzaak van de effecten van geld... zich bevindt in henzelf. Het laatste wat mensen ook maar zullen overwegen, is dat het geldsysteem is wat het is omdat ik het toelaat, omdat ik het aanvaard en omdat ik erover oordeel.
Waarom is dat zo en hoe werkt dit?

Kijk. Als je geld beoordeelt op welke manier dan ook als iets dat afgescheiden is van jezelf, als je dus oordeelt over die manifestatie als iets wat los en buiten van jezelf bestaat, dan maak je het in feite sterker. Want kijk, hier ben ik en daar is geld en ik ben erover aan het oordelen. Je bent continu bezig geld te beoordelen als afgescheiden van jezelf. Zodat je al je aandacht en macht aan de afgescheiden manifestatie van geld geeft. Wat ben je dan feitelijk aan het steunen/onderhouden met je oordeel? Datgene waarover je oordeelt. Het is vrij simpel.

Waaraan geven we dan onze aandacht en macht wanneer we oordelen over geld? Aan mensen die arm zijn, aan diegenen die honger lijden. Omdat je over het ganse geldsysteem oordeelt of over een afgescheiden manifestatie die gelinkt is aan geld, ben je eigenlijk de effecten die het heeft in de wereld aan het manifesteren. Dat wil zeggen, je manifesteert de mensen die arm zijn en de mensen die honger lijden. Wat mensen dus moeten inzien is dat we elk individueel verantwoordelijk zijn voor de manier waarop geld circuleert in de wereld, de manier waarop de effecten van geld zich manifesteren in de wereld, en voor geld op zichzelf. Want geld in deze wereld wordt in zijn totaliteit gezien als afgescheiden van het Zelf. Zie, de manier waarop we geld bespreken en hoe we ermee omgaan, we zien het als een manifestatie die afgescheiden is van onszelf en die controle heeft over ons, die macht heeft over ons en door erover te oordelen geven we geld de macht die het blijkbaar schijnt te bezitten. Maar wie heeft het die macht gegeven? Het zijn de mensen. Dus waarover zijn mensen werkelijk aan het oordelen wanneer zij oordelen over geld? Over zichzelf. Waarom? Waar je feitelijk over oordeelt is het inzicht dat je eigenlijk verantwoordelijk bent voor de manier waarop geld zich manifesteert in de wereld, maar je hebt geen verantwoordelijkheid genomen voor wat je zelf toegestaan hebt en aanvaard in jezelf. De vraag is dus, hoe stuur ik mijzelf met betrekking tot geld? Hoe stuur ik het in mijzelf?

 

O

m te beginnen zul je de relatie die je hebt met geld moeten losmaken. Want hoe manifesteren relaties? Je hebt een bepaalde relatie met geld die afgescheiden van jezelf bestaat. In die relatie wordt een polariteit gecreëerd. Er is de polariteit van wat je over geld aanvaard en toelaat en er is een andere polariteit van wat je niet aanvaard over geld, wat je niet toelaat over geld. Zelfs in je eigen wereld. Dus, welke van deze twee polariteiten aanvaard je en laat je toe en welke niet? We uitgehongerd kindaanvaarden geld "wanneer het ons voorziet van wat we wensen, nodig hebben en verlangen', zodat we ons "beter zullen voelen." Datgene wat ons het gevoel geeft dat we aanvaardbaar en oké zijn, datgene wat ons in staat stelt om te overleven. Wat je afkeurt of niet graag hebt aan geld is bepaald volgens jouw definitie van wat er met geld hoort te gebeuren, zoals "geld sparen". Wist je dat geld sparen in feite een manifestatie is van een zorg en een angst dat je op een dag GEEN geld meer zal hebben, en dus spaar je geld "in geval van". Wat zal er dus manifesteren? Op een dag zul je geen geld meer hebben. Verder manifesteert deze angst, met het sparen van geld, de mensen in de wereld die momenteel arm zijn en die honger lijden. Want dit bestaat in jezelf. De relatie met geld, volgens welke "ik dit geld moet sparen omdat ik bang ben dat ik op een dag niets meer zal hebben en ook geen geld" - manifesteert precies deze angst, omdat het niets te maken heeft met het geld op zichzelf. Het heeft te maken met de relatie die je hebt met geld. En of het nu in je eigen leven manifesteert, of de angst uitgebalanceert wordt in het leven van een andere mens in een ander deel van de wereld - het zal onvermijdelijk gebeuren.
Waarom? Omdat we in deze wereld Een en Gelijk zijn. Het hangt natuurlijk af van je eigen leven en vele, vele, vele andere factoren.


M

ensen, er is veel om in overweging te nemen over jullie wereld. Want deze wereld is niet vanzelf geworden wat hij vandaag is. Weet je, we hebben hieraan meegedaan, mensen, wanneer zal dit worden ingezien? Wanneer zal dit inzicht als een deur naar onszelf geopend worden? Misschien moet de vraag gesteld worden: waarom hebben mensen dit nooit ingezien? Waar zijn jullie zo bang voor? Om verantwoordelijkheid te nemen omdat het blijkbaar zo'n zware last is op jullie schouders? Om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en in te zien wat voor rotzooi je toegestaan hebt te bestaan? Maar, hoe gaan we alles veranderen? Hoe anders zullen we deze wereld richting beginnen geven? Gaan we verder met diegenen te vernietigen die verantwoordelijkheid nemen en een verschil maken?

Hoeveel mensen in deze wereld hebben geld en voelen zich in feite schuldig omdat ze weten dat als ze eerlijk zouden zijn met zichzelf - ik spreek hier niet over de machtszieke "Elite van Anu", ik spreek over de maatschappij - je weet wel, dat onderliggende schuldgevoel wanneer je geld hebt, maar je ziet niet in dat je feitelijk in staat bent om iets te doen, om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf als de relatie die je hebt met geld en zien welke polariteit-definities je hebt in je relatie met geld, die de polariteit in deze wereld steunen, van diegenen die ALLES hebben en van diegenen die helemaal NIETS hebben.
Waarom bestaat er een midden-sectie in deze wereld? Er zijn de armen, de middenklasse en de rijken. De middenklasse zijn diegenen die de middenklasse in stand houden door hun relatie met geld die de polariteit in stand houdt van diegenen die alles hebben en zij die niets hebben. Dus, als iedereen zijn relatie met geld gewoon loslaat, in de zin dat iedereen geld zou gebruiken als een expressie van zichzelf in plaats van dat het iets zou zijn dat macht en controle over ons heeft doordat we onszelf erin definiëren, zou dit dan allemaal bestaan?


Het is iets om stil bij te staan.

 

Voor meer teksten en video's en discussie over het Geldsysteem, ga naar DesteniGeld en het DesteniGeld YouTube kanaal.

 

 

omhoog
Share/Save/Bookmark
 
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.