dien thoai gia re , dau gia bizgia.net , the gioi smartphone , download game mobile downloadgamemobile.info , smartphone , tang truong tangtruong.net , khoa hoc cong nghe thong cong thongcong24h.vn , mua ban sim , Smartphone gia re , cong nghe congnghetuonglai.org , cong nghe congnghe360.org , giai tri guongmat.org , su kien sukientrongngay.net , thoi trang hi tech , thong tin thongtin360.net , may tinh bang gia re , perfect body , dien thoai xach tay , gia vang hom nay , kiem dinh kiemdinh3.com , kinh te viet nam , xay dung viet nam , thoi trang , thoi trang , phu nu viet nam , tin tuc moi online , dich vu bao ve viet nam , bao ve viet nam , cong ty bao ve viet nam , tin tuc moi online , giai tri 24h , tin tuc 24h

Hoe een Portaal te zijn 15 - De sleutel tot Zelf

E-mailadres
Letter GrootteLarger FontSmaller Font
19 maart 2008
videotekst, video hier te bekijken

Z

Sunette

elf-eerlijkheid: zelf-eerlijkheid is de sleutel tot alles van zelf.
Wat betekent dit?

Zelf-eerlijkheid is de sleutel tot alles van zelf. Observeer je gedachten, kijk naar letterlijk elke gedachte die opkomt in je mind, naar je reacties ten opzichte van alles en iedereen in je wereld, je gedachten en reacties ten opzichte van hetgeen waar je in participeert in en als deze wereld – en we kijken in onszelf en hebben iets van: ‘Oh mijn God, ben ik dit echt? Speelt dit zich allemaal af in mijzelf en ik aanvaard dit en sta dit toe?’

En het is interessant, want we hebben altijd enkel maar bestaan op de manier waarop we momenteel bestaan. Het is soms walgelijk, uitgekookt, afschuwelijk, huiveringwekkend, wat er zich afspeelt in en als onszelf – en de neiging is dat we het willen ontkennen, dat we het niet willen zien, dat we daar niet willen gaan. Het is als: deze schijterij in en als zelf blijft en blijft en blijft maar doorgaan, en het is een voortdurende film die maar blijft spelen binnen in jezelf en het wil niet stoppen.

En deze film die maar blijft spelen in jezelf is doorheen je levenservaring in deze wereld geproduceerd en gedirigeerd door de mind – door jezelf als en in de mind. En dan heb je verschillende acteurs en actrices in de film die zich afspeelt in jezelf, dat zijn jouw gedachten – en dan de gebeurtenissen die plaatsvinden in de film, dat zijn de reacties die je ervaart in jezelf – die op hun beurt het vervolg van de film manifesteren, dat is alles dat je ervaart in jezelf als alles van jou in jou.

En het is interessant, want binnen elk personage – binnen elke acteur of actrice in en als jou die een ervaring heeft in de film, die jou is geworden, van de mind in jou – bestaat een venster als een mogelijkheid tot zelf-realisatie.

 

 

N

eem nu bijvoorbeeld – wat we gedaan hebben is... je hebt jezelf hier, en wat we gedaan hebben is: we hebben ons min of meer geïnjecteerd in koker-achtige structuren in onszelf, en nu zijn we enkel nog maar die koker-manifestaties die opeengepakt zijn met hopen en hopen in rijen en rijen en rijen – en we hebben ons geïnjecteerd in deze hele systemenmanifestatie. Nu, elke koker is bijvoorbeeld een gedachte of een herinnering of een reactie of een gemanifesteerde ervaring van emoties of gevoelens in jezelf – en jij bestaat daarin. Maar wat we gedaan hebben is: omdat we ons geïnjecteerd hebben in een systemenmanifestatie, ervaren we onszelf nu als een systeem, als een mindbewustzijnsysteem. Nu moeten we ons ejecteren – als je het zo wil noemen – maar de ejectie is een zelf-realisatie, dus het is niet echt dat we ons moeten ejecteren, het gaat erom ons te realiseren wie we zijn in dit alles. Want, wat zijn we altijd geweest? Een mindbewustzijnsysteem. En we ervaarden ons in en als gedachten, gevoelens, emoties, herinneringen, plaatjes/afbeeldingen, ideeën, percepties, constructies, geloofsystemen en ga zo maar door. In en als het mindbewustzijnsysteem bestaat wie we zijn. Omdat we altijd enkel maar dit mindbewustzijnsysteem geweest zijn, in en als dit mindbewustzijnsysteem – is de ervaring van onszelf enkel als dat van een mindbewustzijnsysteem geweest. Je weet wel, letterlijk het afspelen en ervaren van ieders eigen bioscoop in zichzelf, wanneer we onze gedachten zien en wanneer onze reacties of emoties of gevoelens voortdurend draaien, bewegen, spelen op zichzelf in onszelf.

 

Dus, wat is zelf-eerlijkheid hierin?

Zelf-eerlijkheid is je verantwoordelijkheid in en als jezelf erkennen, wat betekent: mij realiseren wat ik geworden ben, wat ik van mijzelf heb aanvaard en toegestaan te worden is dit mindbewustzijnsysteem – ik ben in en als dit mindbewustzijnsysteem op dit moment, maar ik realiseer mij dat dit niet is wie ik ben – dat is waar zelf-eerlijkheid een rol speelt – het is niet wie ik echt ben. Dus, in zelf-eerlijkheid, kijk in absolute zelf-eerlijkheid naar letterlijk elk punt dat bestaat in jezelf met betrekking tot gedachten en reacties in emoties of gevoelens.

Waarom? Waarom zelf-eerlijkheid, wat is zelf-eerlijkheid in dit alles?

Zelf-eerlijkheid is: in het werkelijk, in eerlijkheid met jezelf kijken naar een gedachte, die gedachte stoppen en de gedachte erkennen wanneer die gedachte opkomt, of wanneer de reacties en emoties en gevoelens opkomen. Zelf-eerlijkheid is dan op een directe manier naar de gedachte te kijken – geen onderdrukkingen, geen beoordelingen, niets verborgen – je kijkt naar de gedachte zoals ze is, je kijkt naar de reactie ten opzichte van die gedachte zoals ze is. Je ziet: oké, ik heb deelgenomen in die precieze gedachte, deze precieze gedachte heeft deze emoties en gevoelens gegenereerd – en dan in dat moment pas je zelf-vergeving toe.

Waarom zelf-vergeving?

Want in het in het toepassen van zelf-vergeving in zelf-eerlijkheid, laat je die zelf-gedefinieerde constructie van deze bepaalde gedachte met deze bepaalde, specifieke emoties en gevoelens los in jezelf en maak je een statement van wie je bent. Zie, het is interessant, want de mind bestaat uit zo vele zelf-gedefinieerde manifestaties in en als jou in separatie van wie je werkelijk bent. Daarmee bedoel ik: je gedachten, emoties, gevoelens, herinneringen, plaatjes/afbeeldingen die bestonden in jezelf, zijn de hoedanigheid waarin en als wat we bestonden, als het mindbewustzijnsysteem, maar het is niet wie we werkelijk zijn. En wie we werkelijk zijn is hier, in en als adem in elk moment.

 


omhoog
Share/Save/Bookmark
 
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.